Čas pro hrdiny

Jerson
10.8.2009 17:29
Seznam agentů Omegy a jejich posudky z misí
7.10.2010 17:36 - Jerson
Borric - tebe i A18 přidám nejpozději o víkendu, ideálně i s nějakým posudkem, ale v nouzi bez něj.
Zítra se určitě ukážu, protože pak budu dva týdny pryč :-/
8.10.2010 07:00 - Borric
Jersone, jestli tě mohu poprosit, tak mě ( A19 ) ještě nepřidávej, alespoň do neděle. Něco se mi honí hlavou, potřebuji to promyslet a potažmo se s tebou domluvit.

Jinak super, že dorazíte. Budeme mít dokonce hlídání, tak jsme časově neomezeni. Vivat :D A jelikož znáte Č.B., tak už začněte přemýšlet, kam potáhneme jako první, než nás vyrazí nebo nás to omrzí. :o)
8.10.2010 17:10 - Jerson
Dokud mi nepošleš fotku, tak stejně nemůžu. Detaily můžeme probrat dnes.
11.10.2010 09:24 - Sathel
To jste toho probrali, co? :-) Mám kocovinu ještě teď...

PS: Jersi, i za střízliva si myslím, že rezervy jsou na nic. Podle mě jsou nelogický, celý ten systém "vybíjení" dovedností mi přijde nesmyslný. Když postava umí střílet, znamená to, že když už nemá "nabito" tak prostě nevystřelí? A teď prosím neargumentuj prázdným zásobníkem, či zaseklou zbraní. To je totiž u profíka faaaakt trapnýýýý.
11.10.2010 09:45 - Borric
Kocovina? Tak tu jsem vůbec neměl, taky asi proto, že jsem pil střídmě, jak se sluší a patří. A ne jako vy první chlastací ligu. :D Jen jsem byl hodně unavený, do 6ti jsme s Michalem hráli kulečník ( ne, že by mi to pak šlo ) a potom Michal šel nakutě a já se do osmi ráno procházel po městě. Nachodil jsem tak 15 km, ale zase vyprchal alkehol. :o)

Jersone, jak jsem ti posílal před odjezdem na dálavu mail na centrum, tak v obou by měla ta fotogragie být. Tam jsem to posílal ve wordu, spolu s fotkou. Zkoukni to a dej vědět.
12.10.2010 19:09 - Jerson
Sathel píše:
To jste toho probrali, co? :-) Mám kocovinu ještě teď...

Jste, nebo "jsme"? :-) Kocovinu jsem taky nemel.

Pokud jde o system "vybijeni schopnosti" - nebudu argumentovat logikou, protoze tohle pravidlo bylo zavedeno z jineho duvodu. Pokud nechci, aby si hraci namaxovali jednu az tri schopnosti a ty pouzivali porad dokola, musim v pravidlech ucinit vyhodnym vzit si vice schopnosti a pouzivat je, i kdyz nemaji vysoke hodnoceni.
In game zduvodneni je takove, ze kdyz nejakou cinnost provadis intenzivne a opakovane, tak se unavujes, ztracis schopnost soustredeni, kdyz podas spickovy vykon, musis si odpocinout, nabrat sily nebo te musi nekdo "nakopnout", abys pokracovala. U strelby je zduvodneni velmi jednoduche - po caste strelbe se ti trese ruka vlivem zpetneho razu, i profikum. Neni to uplne vsevysvetlujici, ale vcelku postacujici.
To ze se na dobijeni sil pouzivaji komplikace je taky hlavne mechanicke reseni, aby komplikace nebyly brany jen jako nezadouci jev. In game vysvetleni je takove, ze komplikace jsou to, co te prinuti jednat dal, i kdyz mas dojem, ze uz nemuzes, ze ti dosly sily a tak.

Nicmene pokud se ti tenhle system nelibi, klidne rekni, jak by to melo fungovat podle tebe. To ze se dovednosti daly pouzivat v kazde akci znovu v plne sile jsem uz zkousel a vede to k vyse popsanemu jevu, kdy hraci pouzivaji jen nekolik z nich porad dokola.
Rezervy funguji jako dobijeci proto, aby hraci nemuseli nutne mit komplikace, kdyz chteji podavat opakovane maximalni vykony, ale v tom pripade musi hrat tak, aby se to ostatnim vyrazne libilo. Nebyl by problem je zrusit, nicmene jsem chtel mechaniku, kterou se budou moci odmenovat hraci navzajem.

Borric, mail mam, a fotky v nem jsou dve, plus ten wordovsky dokument, kde je ta co pouzivas - ale nedari se mi ji z toho dokumentu dostat jinam. Zvlast tuhle fotku nemam.
1.8.2011 16:55 - Jerson
Mám pracovní verzi stránek pro Omegu a potřebuji pár agentů k otestování funkčnosti. Hlásí se někdo (ze zavedených agentů)? Pokud ano, pak se zaregistrujte zde
1.8.2011 19:25 - Nerhinn
Píše:
We're sorry, but something went wrong.

We've been notified about this issue and we'll take a look at it shortly.
2.8.2011 14:06 - Hugo
Dtto Nerhinn #269 - bud je chyba v komunikaci s databazi a nebo mas mozna blbe nastavene nejake podminky se spravou hesel (bylo by mozna dobre tam mit ureno co jak se ma pouzvat), nicmene 20 alfanumerickych znaku bez ruznych dalsich serepeticek by melo projit libovolnou spravou hesel... cili nechapu proc me hazi stejnou chybu jako Nerhinn (pokud ti teda nehapruje sever...)

[edit1] po neuspechu s registraci hlasi nize zminovanou chybu stabilne, mozna ti tam Jersone zustane viset pozadavek a sever odmita komunikovat dokud se pozadavek neukonci, coz je bohuzel oblibena prasarna zbastlenych databazovych systemu... Stacil by blbej timeout aby po nejake dobe vysypal seklou frontu... [/edit1]
2.8.2011 17:30 - Jerson
A co jedna z těchto stránek?
http://2746e654.dotcloud.com/users/sign_up
http://2746e654.dotcloud.com/users/sign_in
3.8.2011 10:46 - Hugo
Hm... Tak znova... Pri prvotnim pokusu o prihlaseni mi to vynadalo ze email nenalezen (prestoze usera to uz naslo jako pres vcerejsi pad zaregistrovaneho), resetovat heslo odmita (mail nenalezen), pri pokusu o novou registraci na user hugo skonci nize popsanou chybou.

Jersone prosim o vymazani uzivatelu Kropatschek a hugo z databaze a zkusime znovu... Jinak problem s databazi stale pretrvava...

[edit1] Jinak ty linky fungujou normalne, do pokusu s prihlasenim to beha v poradku, ale v situaci s prvni chybou se komunikace podelava...

1) otazka je zda k obnovenemu fungovani (moznost zobrazit stranku doslo samovolne, treba po vysypani fronty prikazu pri prechodu na dalsi den) a nebo si s tim neco delal?

2) otazka je zda kdyz si to nekdo sekne (a nejde mu to potom zobrazit), zda to je jen chyba pro nej, a nebo zablokuje celou komunikaci i pro jjine (bud zasekne jenom komunikaci mezi severem a svoji IP, coz je jeste ta lepsi alternativa a nebo rovnou celou frontu query pro databazni sever - coz je velmi v pr...) v obou pripadech se vsak jedna o chybu v komunikaci se systememe...

3) pokud jsou porusena nejaka pravidla (napr ze heslo ma byt jen z malych pismen z.b.), je potreba vynadat uzivateli v tomto konkretnim duchu a idealne ho na tyto nutnosti predem upozornit...

4) podival bych se do logu co to konkretne hlasi za chybu, to co to vraci uzivateli je k trasovani problemu uplne nahovno...


Technicka na cem ze to beha (nemyslim ted OS, ale co to je za aplikaci na webove forum c co to mas?)
4.8.2011 11:56 - Hugo
User Hugo nakonec vytvoren (do druheho dne se zrejme neco dokoncilo), lec po pokusu o prihlaseni s platnym heslem stael pada do nize zminene chyby...
5.8.2011 09:08 - Jerson
napsal jsem o problému tvůrci stránek, tenhle týden je pryč, tak příští týden to snad vyřeší.
7.8.2011 22:49 - syntax
Ahoj, jsem autorem aplikace pro Omegu.

V první řadě chci poděkovat všem zájemcům o testování; jak jste si všimli, aplikace je zatím ve velice raném stádiu a čeká nás ještě trnitá cesta.

Chybu s registrací jsem vyřešil, zkuste se prosím zaregistrovat znovu. Problém byl v definici oprávnění, registrace se ani nezapsaly do databáze.

Momentální funkčnost je taková, že vám po registraci musí administrátor spárovat účet s příslušným agentem. Až budete mít přiřazeného agenta, můžete aktualizovat jeho údaje (včetně portrétu) a psát reporty k misím a posudky na ostatní agenty.

Většina funkcí se ještě bude výrazně měnit, to samé platí o vzhledu; je to spíše funkční prototyp, na kterém si ujasním všechny požadavky, navíc poslouží ke zpracování existujících dat.

Takže prosím pište všechny postřehy a návrhy - za tímto účelem jsem vytvořil fórum na UserVoice (není nutné se tam registrovat, stačí tam nechat e-mail), možná by však bylo lepší vytvořit samostatné vlákno zde na D20.

Pokud někoho zajímají šťavnaté detaily, aplikace je postavená na Ruby on Rails. Časem plánuju zveřejnění jako open-source (až se stabilizuje jak aplikace, tak použité knihovny), kdyby však chtěl někdo přiložit ruku k dílu, ozvěte se.
8.8.2011 13:27 - Hugo
Syntax, zda se ze ted funguje. Na dalsi odvsivovani uvidime az budu dal...
Vlakno na d20 zalozit klidne muzes. Nejlip asi v oddile CPH, zalozit se da proste kliknutim na zaloz novou diskusi v zalozce diskuse...
4.10.2018 09:15 - Jerson
Odložím si sem článek o skutečných agentech FBI na Aljašce, abych si mohl připomenout, jak se to taky dělalo ve skutečném světě.
4.9.2023 23:32 - Jerson
Přátelé agenti, je to tam.
Tedy, agenti jsou přečíslováni. Budu rád, když se podíváte alespoň na svůj profil, případně na svá hlášení, a napíšete případné nedostatky a opomenutí (zejména v hlášeních nešlo hromadně nahradit zmínky typu "agenti 14 a 16".)

Jinak agenti, kteří mají za sebou pět a více misí a jejich původní číslo bylo nižší než 100, můžou o sobě referovat i pod původním číslem, jako takové vnitřní označení pro zasvěcené.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

ČAS neregistrovaní : 0.0020880699157715 sec;
Nenalezeny žádné záznamy.
ČAS 0.047396898269653 secREMOTE_IP: 3.85.63.190